Jāmācās no putniem

Skataities uz putniem gaisā: ne tie sēj, ne tie pļauj, ne tie sakrāj šķūņos, un jūsu Debesu Tēvs tos baro. Vai tad jūs neesat daudz labāki nekā viņi? Mt.6:26

Virspusēji skatoties uz šo līdzību, varētu teikt, nu tad kāpēc kristieši nav bagāti? Kur tad ir tas Dievs, kurš visu iedod?
Paskatoties dziļāk šai līdzībā: kuram putnam Dievs iedod tur pat ligzdā barību? Ka putns var slinki gulēt ligzdā? Putniņam barība ir jāsameklē. Ja putniņš nelidos un nemeklēs graudus, ogas, tārpiņus vai kādu citu barību, visticamāk viņš nomirs badā.
Bet nav jau tā, ka putniņi visu laiku tikai un vienīgi meklē barību. Ja viņi to darītu, tad viņiem vajadzētu šķūņus un vai atliktu laika skaistām dziesmām? Sameklē, paēd un pabaro mazos putnēnus, ja tādi ir. Pārējā laikā putni dzied skaistas dziesmas... Tā labi un gudri Dievs to ir iekārtojis! Ne priekš sliņķiem un dīkdieņiem.

Ikdienā: Vai tāpat nav cilvēkam? Dievs visu ir izdarījis, lai cilvēku pabarotu? Bet ko dara cilvēks? Vai nu nestrādā nemaz – dzīvo uz cita rēķina, gaidot no citiem. Vai tieši otrādi strādā tik daudz, jo daudz mantas (un mūsdienās jau ērtības) cilvēkam ir kļuvusi svarīgāka par visu un visiem.

Un garīgā skatījumā: vai Dievs arī nav devis cilvēkam pestīšanu (glābšanu)? Cilvēkam tikai jābūt nomodā par Dieva Vārdu (tas jālasa).... - pretējā gadījumā cilvēks garīgi nomirst un netiek glābts. Jo tik viegli pierast pie pasaulīguma... lai Dievs pasarga!